Minden kategória
EnglishEN

A különbség a grid-tie inverter és a hibrid inverter között

Ossza meg ezt

A különféle alkalmazásokhoz megfelelő szoláris inverter kiválasztásához fontos megérteni a különbségeket az on-grid, off-grid, grid-tie és hibrid inverterek között.

A szoláris inverter egyenáramot váltóárammá alakít, és a zűrzavar akkor merül fel, amikor az adott igényhez megfelelő típusú szoláris invertert választanak. Tegyünk különbséget a hálózatra kötött és hibrid inverterek között.

Hibrid inverter vs. Hálózaton kívüli inverter

A hálózaton kívüli szoláris inverter hálózati energiát és akkumulátorokat használhat elektromos terhelések táplálására. A hálózaton kívüli napelemes rendszerekben azonban az akkumulátorok használata kötelező. A hibrid inverter hálózaton és hálózaton kívül is használható, rugalmas akkumulátorkonfigurációs lehetőségeket biztosítva.

Hibrid inverter vs. on-grid inverter

A hibrid inverternek két különböző jelentése lehet. Lehet hálózaton kívüli inverter beépített szoláris töltésvezérlővel vagy hálózatba integrált inverter. A szoláris töltésvezérlővel ellátott hálózaton kívüli inverter lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a PV bemenetet csatlakoztassa a szolár inverterhez, és megtekinthesse a PV állapotát a szoláris inverter kijelzőjén a rendszer egyszerű csatlakoztatása és ellenőrzése érdekében. Hálózati inverter használható a hálózaton kívüli és a hálózaton kívüli modellekhez is.

5 kW-os szerver rack akkumulátor

Hibrid inverter vs. Grid-Tie Inverter

A hálózatra kötött invertereket a hálózatra kötött napelemes rendszerekben használják, ahol nem lehet csatlakozni az elektromos terheléshez, és a PV által termelt összes egyenáramú energiát a hálózatra kötött inverter váltakozó árammá alakítja, és közvetlenül a hálózatba továbbítja. . Hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek esetén nincs szükség akkumulátorra.

Ezzel szemben a hálózaton kívüli szolár invertereket akkumulátorral kell felszerelni. Az egyenáramú napenergiát a szoláris töltésvezérlők és a hálózaton kívüli inverterek váltakozó árammá alakíthatják át, hogy közvetlenül a terhelést biztosítsák. Ezenkívül az egyenáramú napenergia felhasználható elektromos energia tárolására akkumulátorokon keresztül. Ha a napelem nem áll rendelkezésre, az akkumulátorok folyamatos áramellátást biztosítanak a terhelésnek, hogy biztosítsák az elektronikus eszközök normál működését.

Az igényeinek megfelelő szoláris inverter kiválasztásához döntő fontosságú, hogy mérlegelje otthona, irodai vagy különböző beállítások, például autók, lakóautók és gyárak energiaigényét. A Hinton Powernél inverterszakértőink ingyenesen testreszabott szoláris inverteres megoldást kínálnak az Ön konkrét helyzetének megfelelően. Kérjük, forduljon hozzánk bármikor.


Beszéljük meg a megoldást

Kapcsolódó hírek