Minden kategória
EnglishEN

Európa otthoni energiatároló rendszer piacelemzése

Ossza meg ezt

Az Eurostat adatai szerint a jelenlegi 5 legnagyobb európai háztartási tárolópiacon, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Ausztriában összesen 267 millió lakos 2021-ben, a tényleges lakosságszám pedig körülbelül 122 millió, és ha ezeknek az otthonoknak a 30%-a. Napelemes tárolótetők beépítésére alkalmasak, a legnagyobb európai piacokon a teljes potenciális napelemes tárolópiac jelenleg körülbelül 31.8 millió tető, amelyről jelenleg körülbelül 900,000 900,000 tető van beépítve. 2.46 10, a piaci penetráció körülbelül 357%. Ha a háztartásonkénti átlagos 10 kWh-s keresletet becsüljük, akkor Németországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Nyugaton és Ausztriában a potenciális háztartási tárolási igény körülbelül 13 GWh, és a háztartások tárolási penetrációja a legnagyobb európai háztartási tárolópiacon várhatóan eléri a 2025%-ot. -35.7% 46.4-ben, számos tényező ellenére a potenciális háztartási tárolólétesítmény 8.9-11.6 GWh, átlagosan XNUMX-XNUMX GWh éves növekedéssel.

Hisen 3.6-5 kW-os hibrid inverter

Tényezők

Az európai háztartási tárolás agresszív növekedését nagymértékben a REPowerEU program, az EU válasza a kaotikus globális energiapiacra, amelynek középpontjában a „karbonsemlegesség” és az „energiafüggetlenség” áll az energiahatékonyságon, az energiaellátás diverzifikálásán és a bevezetés felgyorsításán keresztül. a fosszilis tüzelőanyagok helyettesítésére a háztartásokban, az iparban és az energiatermelésben. "energiafüggetlenség. A napenergia nagyarányú és gyors telepítése Európa energiaellátására a REPowerEU program középpontjában áll, amelynek stratégiai célja, hogy 320-ig több mint 2025 GW napelemes rendszert, 600-ig pedig körülbelül 2030 GW-os napelemes rendszert telepítsen a hagyományostól való függőség helyett. a fosszilis tüzelőanyagok és a földgáz, a háztartási energiatároló rendszerek is növekednek a tetőtéri napelemek robbanásszerű növekedése mellett.

Nagyfeszültségű egymásra helyezett lítium akkumulátor 8-54 kWh

Problémák

1. Nincs elegendő telepítő

Az európai piacszerelők felmérése szerint Európa leggyorsabban növekvő piaca a németországi és az olaszországi piacra koncentrálódik, a két piac jelenlegi telepítésének hatásának fő oka a szerelői szintű munkaerőhiány, a munkavállalók esetében a német és olasz háztartási tárolási piac gyorsan felszabadul.

Hisen minden az egyben energiatároló rendszer

2. A terminál nincs nyitva

Az európai kereskedők és szerelők kutatása szerint a legtöbb felhasználó Európában nem ismeri a teljes fénytároló rendszert, a végfelhasználó (kb. 80%) jobban hallgat a villanyszerelőre, a szerelő szerelési tanácsaira, kevés vásárló ismeri csak fel a márkát megvesz. Ugyanakkor Európában a legtöbb napelemes terméket nem reklámoznak, így nehezen szakad meg a kapcsolat a márka és a végfelhasználó között, a választás nagy része pedig a telepítő kezében van. Ugyanakkor a szerelők vásárlásai némileg regionálisak is, például Franciaország déli régiójában a szerelők nem vásárolnak az északi régióban lévő ügynököktől. Ezért amikor a fogyasztók az optikai tárolórendszer márkáját választják, a csatorna döntő szerepet játszik.

Megfigyeltük, hogy 2021 második felétől 2022 első feléig rohamosan fejlődik Ausztria háztartási tárolása, ami összefügg az ország politikájával, egyrészt az osztrák kormány 2023-ig meghosszabbította a háztartási tárolás támogatását, másrészt az osztrák kormány Az áram ára szárnyal, ami 2021 második felétől egészen felfelé mutat, különösen idén érte el a 489 €/MWh csúcsot. Annak ellenére, hogy a kormány korlátozza a villamos energia árát, például 10 eurócentet a 2900 kWh alatti áramért, azt látjuk, hogy Ausztriában az átlagos nagykereskedelmi áramár még mindig historikusan magas szinten van, és a támogatási tényező rárakódik, az osztrák A háztartási tárolási piac 2023-ig még nagyon biztos piac, és ha a támogatási politika folytatódik, 2025-ben várhatóan megelőzi az Egyesült Királyságot és Spanyolországot.

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt. Lakossági és kereskedelmi területekre specializálódtunk, akik a globális TOP Solar inverter- és akkumulátorgyártó cég vezető mérnökeinek tulajdonosai, több mint 10 éves tapasztalattal, a fejlett technológia révén megbízható és leghatékonyabb ESS-t biztosítunk partnereink számára.

Forduljon hozzánk, hogy ingyenes árajánlatot kérjen energiatárolási projektjére.

5 kW-os fali akkumulátor


Beszéljük meg a megoldást

Kapcsolódó hírek